مهندسین مشاور پیشگامان بهبود کیفیت توس

دریاچه ارومیه

تاریختاریخ انتشار : سه شنبه ,۱۶ مهر , ۱۳۹۲

بادهای نمکی دریاچه ارومیه باید جدی گرفته شود

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین تهدیدهای زیست محیطی منطقه است و بروز بادهای نمکی یکی از تهدیدهای زیست محیطی پس از خشک شدن این دریاچه است که باید جدی گرفته شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست ( پام ) به نقل از ایرنا، احمد علی کیخا افزود: با شروع فصل باد در آذربایجان شرقی و غربی شاهد برخاستن بادهای نمکی از برخی نقاط دریاچه هستیم که باید جدی گرفته شود.

وی اظهار داشت: البته اکنون این پدیده برای سطح دریاچه ارومیه عمومیت ندارد و بخش هایی که با جاده یا ساحل دریاچه تماس دارند و یا جاهایی که از آنها نمک برداشت شده ، با وزش باد نمک به هوا بلند می شود.

کیخا ادامه داد: بلورهای نمک سفت است بنابراین به راحتی به هوا بلند نمی شود اما در هر حال بروز بادهای نمکی یکی از تهدیدهای خشک شدن دریاچه ارومیه است که زیست انسانی، گیاهی و حیوانی منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی تاکید کرد  ،براساس بازدید همکاران ما  در برخی نقاط امکان بروز بادهای نمکی وجود دارد، زیرا وقتی محلهای برداشت نمک بازسازی نمی شود با شروع فصل بادها در آذربایجان نمک هم به هوا بلند می شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اکنون کارگروه ویژه دریاچه ارومیه در حال تهیه برنامه عملی برای نجات این دریاچه است که باید در مدت دو ماه این گزارش را تهیه و به رییس جمهوری تقدیم کند.

وی اظهار داشت: وزارت نیرو به عنوان مسئول این  کارگروه ویژه به همراه اعضای آن که شامل نمایندگانی از سازمان محیط زیست، وزارت خانه های کشور، جهاد کشاورزی، امور خارجه، استانداری های آذربایجان شرقی و غربی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سایر دستگاه های مرتبط  در حال تهیه این برنامه عملی هستند.

دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده ‌است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده‌ است. دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب ‌شور دنیا است.

آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتا از رودخانه‌ های زرینه ‌رود، سیمینه ‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می ‌شود.

اکنون بیش از ۵۰ درصد این دریاچه خشک شده است و همین امر مشکلات زیست محیطی زیادی ایجاد کرده است که سازمان های ذیربط در حال چاره اندیشی برای نجات این دریاچه هستند.

مشتریان

شهرداری مشهد گهردانه شرق شرکت گاز استاد خراسان رضوی شرکت شرکتهای صنعتی استاد خراسان رضوی عالیس مرغداران طوس بیمه کارآفرینی مهندسین مشاور ساز آب شرق